Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Facebook Instagram Zavřít
DOMŮ
ESHOP NAŠE CUKRÁRNY / POBOČKY
KONTAKT NOVINKY O NÁS
PŘIHLÁŠENÍ REGISTRACE

!! LIKÉRY VLASTNÍ VÝROBY JIŽ V PRODEJI - NALEZNETE V SEKCI VÁNOCE - DOMÁCÍ VAJEČŇÁK A ŠPIČKA LIKÉR - ORIGINÁLNÍ VÁNOČNÍ DÁREK !!!  Objednávky z e-shopu rozvážíme po Praze, nebo si je vyzvedněte na některé naší pobočce. | +420-602 602 338 | info@cukrarnahh.cz

Hájek & Hájková s.r.o.

O nás

Cukrárna Hájek & Hájková

Cukrárny Hájek & Hájková se snaží uspokojit Vaše sladká přání. Denně Vám nabízíme nejen široký sortiment čerstvých dortů, sladkostí, zákusků, ale také chlebíčků a baget. Na své si přijdou i milovníci dobré kávy a zmrzliny.

Díky Vaší přízni naše společnost otevřela již desátou pobočku. Děkujeme.

Naše výrobky můžete ochutnat v našich pobočkách Praha 4 -  Krč, Praha 5 – Smíchov, Praha 13 - Hůrka / Nové Butovice,  Praha 13 - OC Galerie Butovice,  Praha 8 - OC Ládví,  Praha 9 - Čakovice , Černošice, Štěchovice,  Dobříš a Příbram.

 

Příběh výroby dortů

Právě sedíte v cukrárně Hájek&Hájková s. r. o. a vychutnáváte si šálek kávy společně s lahodným dortem a výtečným chlebíčkem. Užíváte si právě teď tento moment…
 

Napadlo Vás někdy jakým procesem si dortík, kterého si právě vychutnáváte, musel projít?

Naše zaměstnankyně Martina chodí každý den do práce po 7. hodině ráno, potom co vysadí děti ve škole. Od 7. hodiny ráno peče veškeré korpusy, které odchází na všech 10 poboček. Po vytlučení vajec, navážení mouky a přidání ostatních ingrediencí, dává šlehat těsto, které trvá minimálně 20 minut, jelikož korpusů vyrábí mnoho druhů. Následovně vyleje těsto na plech a zapne konvektomat na příslušnou teplotu. Po necelé hodince pečení vytahuje korpusy z trouby. Následně se musí nechat vychladnout a Martina pokračuje v dalším pečení.

Korpus se předává na výrobu, kde denní směna zakládá všechny dorty. Denní směna si vyšlehává různé příchutě krému a odvažuje několik ingrediencí. Korpusy musí nejprve vykrojit příslušným ráfkem. Do spod klademe první vrstvu korpusu, vyšlehaný krém nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme, přikládáme další vrstvu korpusu a opět potřeme krémem, nakonec dáme poslední vrstvu korpusu a dort se donese do chladícího boxu. U některých dortíku vkládáme více vrstev krému a korpusu a používáme různé druhy protěrek jako je například čokoláda nebo navrchu plníme čerstvým ovocem.

Po procesu "zakládání" necháme dort několik hodin v chladícím boxu.

Okolo 7. hodiny večer přichází noční směna. Tato směna připravuje veškerý čerstvý sortiment - výrobky z odpalovaného těsta, koláče a jiné slané dobroty.

Následuje výroba dortu, který byl několik hodin v chladícím boxu.

Vykrojíme ráfek a pomocí hladkého nože upravujeme krémem okraje a vrch dortu. Dále dort zdobíme například šlehačkovými pusinkami nebo ovocem a dort připravíme do bedny na příslušnou provozovnu a zadáme do chladícího boxu.

Ranní směna nastupuje ve 4. ráno a pomáhá řidičům, kteří jsou ve stejnou hodinu na výrobně, s kontrolou dortů na pobočky, rozvozy pro odběratele či pro soukromé rozvozy.

Řidiči chladícím autem převážejí dort na pobočku.

Prodavačka přichází na prodejnu v 6 ráno, aby připravila obchod. Příprava trvá hodinku.

Příprava obsahuje naplnění vitríny, krájení dortů, a také obsluha strojů a ostatních důležitých úkonů.

Po otevření obchodu prodavačka zdobí dort různými posypkami, dekorami a ovocem.

Dort krájí na 10 – 12 kousků, záleží na typu dortu pomocí ostrých vroubkatých nožů, které se střídavě namáčení v horké vodě.

Posléze hledá cedulku s názvem, cenou a alergeny v příslušné kategorii.

Klade do vychlazené vitríny, kde doplňuje po vyprodání zboží.

Přichází zákazník a vybírá očima, na co má chuť, objednává kávu, platí a zasedá k vytouženému dortíku a voňavé kávě.